fbpx
Meny Stäng

Ärrvävnadsbehandling tog bort nervsmärta

av Karin Nobis, Biopat och Naturläkare

Göran är 54 år, hans största intresse är att åka motorcykel.

Det har han gjort i många år utan skador men 2019 ändras detta dramatiskt.
Göran kör på landsväg i skymning, bilen framför gör en hastig inbromsning och Göran kör in i bilen med full kraft. Ryggen bryts på två ställen, vid halskota två och halskota fem. Göran minns inget av olyckan eller dagarna efter. Han får vara kvar på sjukhuset en lång tid och man opererar in en platta för att staga upp ryggen.
Sen dess har Göran nervsmärtor i ryggen dagligen. Det bränner och sticker över ärret som är ca 20 cm långt. Han är tvungen att ta smärtstillande tabletter för att orka med sitt arbete som vaktmästare. Han har försökt med övningar som han fått av fysioterapeuten och gått regelbundet på massage men inget hjälper.

Får höra om ärrvävnadsbehandling
Göran får höra om en ärrvävnadsbehandling som verkar fungera bra, både för nervsmärtor och andra problem och bestämmer sig för att prova.

Ärrvävnadsbehandlingen utförs av en naturläkare och görs med små fingerrörelser över ärret, i olika riktningar.
Efter första gången känner han en stark träningsvärk i ryggen, det känns "skön-ont". Efter gång två försvinner smärtan helt! Göran tror inte att det är sant, han bokar in flera behandlingar för att förebygga. Men smärtan kommer inte tillbaka, efter en och en halv månad avslutas behandlingen och Göran är fortfarande smärtfri.

Behandlingen
Det som hänt under ärrvävnadsbehandlingen är att muskelfibrerna över och runt ärret, dras isär försiktigt. Det gör att nervtrådar som varit avskurna från varandra, kan få kontakt igen. Det samma gäller för blodcirkulation, lymfsystem mm.

Behandlingen kan även ge andra positiva effekter, t ex att ärren blir mjukare och mer elastiska, de syns inte lika tydligt, rörligheten ökar, känsel förbättras eller återkommer helt, svullnad försvinner, muskelstyrkan ökar, klåda försvinner, ökad energi, känslomässig balans.

Författare: Karin Nobis, Biopat och Naturläkare  www.nobisnatur.se

Dela gärna sidan!