fbpx
Meny Stäng

Hälso & Livsstilsterapeuterna blir till = möjlighet för terapeuter

av Jill Lagerqvist och Janet Svensson

Jill & Janet som tillsammans driver Hälso & Livsstilsterapeuterna berättar här sin historia om hur två terapeuter möts, börjar utveckla ett koncept tillsammans och idag kan erbjuda bra komplement för terapeuter och salonger som önskar bredda sin verksamhet. 

Vi börjar år 2017
Det som så småningom skulle bli Hälso & Livsstilsterapeuterna tog sin början hösten 2017, även om det tog några år innan själva projektet skapades och drog igång.

Jill
”Herre jisses va ont det gjorde med Derma/Lipo på benen! Kändes som jag skulle svimma, men sen… så blev benen lätta och borta var den tunga känslan som varit så jobbig ett tag.”

Av denna anledning köpte Jill sin första egna maskin efter att ha testat hos en vän som arbetade på en salong som nyss hade investerat i en multimaskin från Janet. Utbildningar på Diamantslipningen och sedan på Derma-/Lipobehandlingen för celluliter blev starten och i detta föddes en nyfikenhet av maskinens alla funktioner.

Jill arbetade redan som ansiktszonterapeut, massör i svensk klassisk massage och taktil massage samt med diverse olika spabehandlingar. ”Vad kan jag göra mer med maskinens hjälp?” tänkte hon. Vid den tiden hyrde hon in sig på en frisörsalong och de snälla frisörerna + stamkunderna fick agera försökskaniner på alla idéer som poppade upp. När Jill började jobba med maskinen och erbjuda kunderna behandlingar blev intresset stort direkt och kalendern fullbokad!

Grundbehandlingarna som hon lärt sig var himla bra och kunderna uppskattade det massor. Men sen ville Jill även hjälpa till att mjuka upp hård bindväv som var svårt att massera igenom utan att trycka sönder fingrarna. Vanlig bindvävsmassagen som hon själv fått behandling tidigare på ett par olika ställen var för smärtsam och orsakade smärta i kroppen i flera veckor efteråt… det ville hon inte utsätta sina kunder för.

Jill bestämde sig för att testa med sin nya maskin och drog ner effekten på vakumfunktionen och började arbeta med att försiktigt värma upp musklerna och då samtidigt lossa bindväven på främst rygg och axlar. Resultaten blev så bra att detta blev en del av den vanliga klassiska massagen och alla kunder som ville fick uppvärmning på detta sätt innan den vanliga massagen. Det som hände var att den varsamma uppvärmningen med maskinen fick spänningar att lossna, muskler värmdes upp och bindväven kunde släppa utan smärtupplevelser på samma sätt som en manuell bindvävsmassage ofta förknippas med!

Det blev wow effekt och sedan följde även benmassagen med i detta och det fungerade även för de med särskild smärtproblematik så som fibromyalgi och stressrelaterade muskelspänningar. Slaggprodukter/toxiner rensades ur kroppen och de flesta kunder kände redan efter några behandlingar att det blev positiva effekter som satt kvar efteråt.

Det här var för bra för att inte göras något mer av! Så Jill tog kontakt med Janet och bad henne komma så hon kunde få visa hur hon börjat använda maskinen vidare. Hon hade även förenklat en del av cellulitbehandlingarna för de kunder som hade värk och svårt att röra sig/vända sig utan stor ansträngning. Samtidigt började Jill läsa på mer om både lymf och lipödem och förstod att det gick att hjälpa många kvinnor som led i det tysta. Det här var något hon själv haft problem med i många år och hoppet tändes med att hitta en behandlingsform och utveckla den vidare för att hjälpa fler.

Janet & Jill
Janet och Jill började träffas regelbundet för att jobba vidare med fler och bättre metoder och större användningsområden. Janet har själv arbetat med olika maskiner sedan 2004 och har mycket kunskap och kompentens inom både hudvård och kroppsvård. Det nya jobbet med att utveckla metoder sammanföll också med att Janets tidigare kollega väntade barn och kände att hon inte hann med att jobba vidare med maskinerna, så Jill blev en del av verksamheten och ny samarbetspartner.

2019 - Hälso & Livsstilsterapeuterna
Under 2019 var det intensiva möten och spånande om hur de skulle nå ut till fler kunder och vad de själva hade önskat som små egna terapeuter utan de där större ekonomiska ”musklerna”. I alla de här samtalen så föddes idén om ett samarbete som de döpte till ”Hälso & Livsstilsterapeuterna”.

Konceptet föds
Hälsa och välmående är grunden i verksamheten och att arbeta med det är en livsstil. Både Janet och Jill brinner för att hjälpa andra, ge sina kunder de bästa behandlingar som de förmår och med kunden i fokus. Med all kunskap och erfarenhet fanns där också en vilja av att ge fler terapeuter möjlighet att ”jacka in” med en eller flera behandlingskoncept som de kunde lägga till sin befintliga meny för att ge sina egna kunder ett mervärde.

Behandlingarna:

  • du som terapeut skall inte behöva läsa i flera år, då du redan har grundkunskaperna och egna erfarenheter som terapeut.
  • skall inte kosta en förmögenhet för kunden, utan ge möjlighet till större omsättning och fler nöjda kunder.
  • det skall finns några väl valda behandlingskoncept att ta del av förutom att göra en investering med en egen multimaskin. Priserna skall vara mycket konkurrenskraftiga och prisvärda och med rätt start skall det inte gå lång tid innan maskinen börjar gå med vinst.

Behandlingskoncept:

  • Magic facial massage, Astro massage, Four element massage ritual, Healing hotstone massage, Candle light massage och Herbal stamp massage är behandlingar som getts en extra touch och dessa  behandlingsformer ger terapeuten efter utbildning ytterligare kunskaper att bygga vidare på med egna kombinationer och utbud.

Starten 2020 blev istället 2022/23
Eftersom pandemin satte fart samtidigt som planerad start så bestämde vi att avvakta tills den var över. Nu är arbetet igång igen, men fortfarande i början av något som känns både spännande och givande. De terapeuter som valt att arbeta med maskinerna i ny tappning är nöjda och igång.

”Vi är i början på något som vi ser fram emot att fortsätta utveckla vidare tillsammans med det Team vi har i åtanke att bygga upp."
När du genomfört en utbildning hos oss ansluts du till vårt nätverk på facebook där du alltid kan ställa frågor och hitta extra information från oss och övriga medlemmar. Vi delar med oss av erfarenheter och tar upp olika frågeställningar. Tillsammans blir vi starkare och det blir en win win föralla att dela med sig och få ta del av andras kunskaper.

Våra maskiner har så många möjligheter och vi vet att med de nyaste metoderna med IR infrarött ljus, Kavitation med ultraljud (även kallat CAV) och Radiofrekvens (RF) kan behandlingarna utvecklas ännu mera och inte bara i skönhetssyfte utan även för att hjälpa människor med olika diagnoser och sjukdomstillstånd för att göra livet lättare.

Det finns en grund nu och det kommer självklart vara upp till var och en av de terapeuter/mottagningar som investerar i en egen maskin att sätta sina egna behandlingsmenyer och jobba vidare med den inriktning som passar övriga verksamheten bäst. Vi tror att med all den kunskap som terapeuter besitter sedan tidigare så kommer de som vill vara med i vårt Team få nya och bra arbetsredskap som kan ge den egna verksamheten mervärde och ett lyft både ut behandlingssyfte och via ökad omsättning.

Vi hoppas mycket på att nå ut till så många komplementär-terapeuter som möjligt för att sprida kunskaper och möjligheter vidare.
Helt säkert så kommer behovet av oss att öka ganska kraftigt inom de närmsta åren då sjukvården är mer än överbelastade och fler kommer söka sig till hälsa och friskvård.

 

Författare: Jill Lagerqvist och Janet Svensson    www.haelso--livsstilsterapeuterna.se

--- Annons ---

Dela gärna sidan!