fbpx
Meny Stäng

Kosmetisk akupunktur

av Gun Heed och Ann Ankar

Naturlig skönhet kommer inifrån.
Mår man bra och har balans i kroppen så strålar man. I Kinesisk Medicin kallar vi det för att man har Shen. Balansen rubbas tyvärr ofta på grund av vår livsstil som t ex stress, brist på sömn, kostvanor osv. Det kan finnas brister och eller stagnationer i kroppen som gör att allt inte fungerar optimalt. Allt det syns i våra ansikten. Därför är det viktigt att behandla kroppen samtidigt som ansiktet vilket vi gör under våra behandlingar.

Ett naturligare alternativ till botox
Akupunktur har många olika positiva effekter på din kropp och och din själ. Med andra ord på ditt inre och ditt yttre. De senaste åren har det blivit populärt att behandla rynkor, slapp hud, påsar under ögonen och andra skavanker i ansiktet med akupunktur. Behandlingarna lanseras som kosmetisk akupunktur, estetisk akupunktur, facial revitalisation acupuncture, facial rejuvenation acupuncture, som ansiktslyft utan kirurgi eller som ett naturligare alternativ till botox, runt om i världen.

En individuell behandlingsform
I den kosmetiska akupunkturen ger vi alltid en individuell behandling, helt anpassad efter dina behov som balanserar de inre organen samtidigt som man stimulerar blodflödet upp till ansiktet så att hud- och bindvävscellerna får optimalt med näring och syre. Detta ger en vacker lyster i huden och en klarare blick. Man stimulerar också collagenproduktionen lokalt, vilket kan göra linjerna i ansiktet mjukare samt skapa spänst och ett litet lätt lyft.

Hur går det till?
Vid kosmetisk akupunktur behandlar man med ca 75 - 100 små hårtunna nålar som sätts i de områden av ansiktet där patienten vill ha en effekt. Den lokala behandlingen (ansiktet) kombineras med (den balanserande) kroppsakupunkturen.

Det går också utmärkt att behandla i förebyggande syfte, för att bibehålla hälsa och ungdomlig spänst (eller ska det stå skönhet?)

För full effekt krävs oftast en kur på minst 10 behandlingar.
Dessa bör läggas 1-2 ggr/vecka för bästa möjliga resultat. För att bibehålla effekten rekommenderas sedan ett återbesök helst var 6:e eller 8:e vecka. I förebyggande syfte kan 4 - 6 behandlingar per år räcka.

Se en kort film om kosmetisk akupunktur

Författare: Gun Heed,  Aukt. Akupunktör  www.akupunktoren.se

Dela gärna sidan!