fbpx
Meny Stäng

Body Harmony

av Marie Bremström, 2be - Stresshantering & Kommunikation

Magi uti fingertopparna

Beröring är väsentlig för oss människor, vi vidrör varandra både privat och i arbetet. Kvalitén på den beröringen kan göra stor skillnad.
En medveten beröring, som Body Harmony, kan släppa djupare spänningar i kroppen som leder till till att både fysisk/psykisk smärta kan lösas upp, skapa bättre hållning, mer rörlighet…

För kroppen, livet strävar efter harmoni.
När vi är där, i balans med kropp och sinne, mår vi som bäst och har tillgång till alla våra resurser. Body Harmony är en fantastisk kroppsterapi som med en mjuk, inkännande och respektfull beröring hjälper kroppen att uppnå denna jämvikt.

Historia
Body harmony har funnits i Sverige sedan 80-talet. Don McFarland skapade Body Harmony, en terapiform som kan ses som en syntes av över 60 olika kroppsbehandlingstekniker och terapeutiska metoder från kiropraktik till shamanism.
Metoden utvecklas ständigt, idag av Body Harmony Association.

Vad är Body Harmony mer specifikt?
Kroppen, likaväl som intellektet, kommer ihåg allt vi har upplevt och lagrar dessa minnen i vävnaden. Ibland väljer vårt sinne att glömma bort en händelse, men kroppen glömmer inte och minns händelsen i form av ett rörelsemönster, stelhet eller smärta. Så vi kan säga att den fysiska kroppen är ett uttryck för vårt livs historia.

Med en lyhörd beröring kan Body Harmonyterapeuten hjälpa din kropp att i sin egen takt släppa de rörelsemönster och kroppsminnen som inte längre hjälper dig framåt i livet.
Du når balans. Med andra ord kan en behandling ta dig från där du är till dit du vill komma.

Du kan läsa mer om Body Harmony på författarens hemsida.

Författare: Marie Bremström Body Harmony terapeut och lärare  www.mariebremstrom.se

Dela gärna sidan!