fbpx
Meny Stäng

Hypnos

av Alexander Herold, NLP Trainer & Hypnotisör

Hypnos är inte vad du tror, men lösningen till det mesta.

Alexander Herold

Vad tänker du när du hör ordet hypnos?
Du kanske visste att det är namnet på en grekisk gud, guden över sömnen. Men det som är så spännande är att ingen av mina klienter har sovit under en hypnoterapisession. Så egentligen är ”Mental Avslappning” är mycket mer passande beskrivning till vad hypnos egentligen är.

Du har kanske även hört att hjärnan har olika hjärnvågor som kan mätas i hertz med EEG-mätningar. Alfa och Theta är vågorna med lägre hertz frekvens där du är mer avslappnad och i kontakt med din kreativitet, flow, ja ditt undermedvetna. Det är precis detta som vi kan kallar hypnos, eller i ett hypnotiskt tillstånd.
Så hypnos är alltså ett tillstånd och egentligen inte en teknik. Det som jag gör under en session, regression är det som är tekniken för att guida dig in i hypnostillståndet.

Det finns många rykten om hypnos, hypnoterapi:

  • Att man inte är vid medvetande under hypnosen. Det är en myt, du är vid fullt medvetande men i kontakt med ditt undermedvetna.
  • Att inte alla kan ”hypnotiseras”. Kan man sova, dagdrömma och slappna av då är man i ”hypnos”, man kan till och med säga att man är i hypnos när man är i sina känslor, dvs alla kan ”hypnotiseras”.
  • Att man under hypnos kan bli manipulerad till att göra saker mot sin egen vilja. Inte heller detta är sant.
  • Att det finns en risk att aldrig komma tillbaka ur hypnosen.
    Svaret är: det finns inget att komma tillbaka ifrån, då du inte har gått någonstans, och det är inget problem att med sin egen vilja släppa sin avslappning när man vill det.
  • Att man måste göra det fysiskt och att det inte fungerar online. Även det är bara en tro, jag har jobbat med klienter från hela globen via zoom och det fungerar lika bra som om klienten sitter bredvid mig, ibland även bättre då klienten oftast har lättare att slappna av i sitt eget hem. Då man har ögonen stängda under sessionen spelar det verkligen ingen roll var man befinner sig.

En snabb metod.
Det jag har lagt märke till under 32 år inom andlig och personlig utveckling är att just hypnos och NLP är den snabbaste metod som finns för att lösa upp det mesta. Den snabbaste fobikuren tog mig 3 min att genomföra och sen var en 40 år gammal ormfobi borta för alltid. Hypnos är kraftfullt, efter en online session har en av mina klienter som pga ångest under flera år inte vågat lämna huset nu kan gå ut igen och vara överallt utan att känna obehag.

Så vad är hypnos bra för?
Det mesta, men här kommer några exempel på utmaningar som jag hjälpt mina klienter att bli av med under en till ca 3 sessioner:
- Rök- och snusberoende
- Fobier
- Trauma, ångest, stark socialfobi
- Depression
- Stress
- Prokrastinering, negativa beteenden
- Självförtroende, prata inför grupp
- Dålig självkänsla
- Regression
- Godissug, viktproblem
- och mycket mer .....

Författare: Alexander Herold, NLP Trainer & Hypnotisör.  www.alexanderherold.se

Dela gärna sidan!