fbpx
Meny Stäng

Helhetstänk – unikt för alternativmedicinen

av Louice Jansson, Terapeut

Som alternativterapeut med helhetstänk har man en otrolig möjlighet att hjälpa människor. På ett sätt som faktiskt är svårt att hitta inom vården. Vården har sina många fördelar och möjlighet till kirurgi med mera men man kanske inte tittar riktigt på hela människan. Människan är så mycket mer än bara en kropp eller bara en själ.

Människans treenighet som består av kropp, själ och ande är en viktig kombination och något som behöver komma fram mer när det gäller vår hälsa. Det är oerhört viktigt att man arbetar inte bara med kroppen utan även med anden och själen för att kunna må bra. Det gäller alla saker som inträffar i vårt liv. Det hjälper en att komma vidare om man arbetar med helheten. Ta tex en bruten arm. Många människor kanske bara nöjer sig med ett gips men varför bröt man armen och vad är det meningen att man ska plocka med sig för positivt från detta. Vilka lärdomar gör man och hur växer man som människa..

Analys berättar hur din kropp mår
Jag har möjligheten att genom blodanalys, mätning av kroppens funktioner och ögondiagnos, se hur din kropp mår och fungerar. Samt vad den skulle kunna behöva tillsätta för att må bättre. Vi har alla med oss olika brister i kroppen redan när vi föds och vårt stressade samhälle påverkar våra kroppar vidare i negativitet. Att tillsätta kroppen olika salter eller mineraler är inget konstigt utan något som våra kroppar naturligt behöver, mer eller mindre av, i olika perioder. Ingen föds som en super människa.

Här kan man även arbeta vidare med olika typer av behandlingar. Hos mig som alternativterapeut, och med mina många års erfarenhet, kan man välja att få behandling med bland annat massage, akupunktur, healing, infraröd bastu, pharma light behandlingar och så vidare.

För att läka kroppen behöver man också arbeta med anden och själen.
Jag arbetar mycket med bland annat symbolik i naturen, EFT behandlingar och coachning. Här kombineras kroppens mående med resten av dig som kund. Kanske har man mycket sorg inom sig, eller trauma som behöver bearbetas utan att man tänker på det. Eller man kanske har kört fast i något gammalt nedärvt beteende som man behöver bryta för att må bra. Frigörande målning är ytterligare ett sätt man kan prova på hos mig som ger så mycket mer än bara målning i sig. Där släpper man på mycket som man har med sig genom att måla ut sina känslor. Jag tror på mer än att ge en tablett för att dämpa det som finns inom oss.

Att arbeta med alternativ medicin är något av det roligaste jag vet. Möjligheten till att kunna hjälpa någon med helheten - eller egentligen att hjälpa någon att hjälpa sig själv. För kraften den har vi inom oss och jag kan bistå med olika verktyg för att hitta den.

Författare: Louice Jansson, Terapeut     www.halakita.se

Dela gärna sidan!

Innan du lämnar!

Får du vårt Nyhetsbrev varje månad?

Du kan enkelt anmäla dig här - det är gratis!

Vi har mottagit din prenumeration - tack!

En användare med denna epost adress är redan registrerad

7999 Nyhetsbrev för Popup Builder

Registrera dig här!