fbpx
Meny Stäng

Hitta den bakomliggande orsaken till din värk

av Louice Jansson, Terapeut

Många människor går länge med olika sorters värk utan att sjukvården vet varför. Därför arbetar jag med komplementär medicin och har hjälpt många människor med att hitta grundorsaken till sin värk. Det finns hjälp att få och kropp, själ och ande behöver hitta sin balans för att vi ska kunna ha fysisk såväl som psykisk hälsa.

Här kommer en berättelse från arbetet med en av mina patienter.

En man på 50 år hörde av sig till mig då han hade mycket smärta i vänster sida från skinkan och uppåt nacken. Han kände stelhet i sin nacke och värken gick ut i hans båda armar. Han hade svårt att få med sig sitt ena ben då han gick när han först kom till mig. Han hade både svårt att sova och svårt att kissa samt problem då det kom till sexualiteten. Skolmedicinen gav honom kortisonsprutor och kortisontabletter. Fortsatt med antidepressiva tabletter och sjukgymnastik. Inget av detta gav honom något resultat.

Då han kom till mig så gjorde jag först en grundlig hälsoundersökning för att hitta orsaken till hans värk. Det visade sig att hans kropp var försurad då han hade mycket gifter. Njurarna och levern var överbelastade och han hade en ökad gallproduktion. Hans kropp var som en stressande bomb. I obalans, på högvarv och full med stresstoxiner.

Han började gå på behandling hos mig och fick till en början lugnande massage och akupunktur och började även äta homeopatisk medicin. Han fick lära sig andningsteknik och vi hittade problem med diskar i ryggen. Han fick då lära sig teknik med rörelse för att bogens muskulatur skulle släppa. Mycket sitter i vårt höftområde och finns det ingen energi i vår blåsmeridian så påverkar det mycket i vår kroppsfunktion. Han fick även arbeta med sig själv och komma till botten med varför hans kropp var i sådan obalans. Varför låste han sig? Och vad var det han reagerade på som gjorde honom så stressad i kroppen? Han hade bland annat höga krav på sig själv då det gällde att leva upp till andras förväntningar, vi gick därför tillbaka för att se olika mönster och reaktioner från hans föräldrar och uppväxt.
Med tiden började han få tillbaka cirkulationen ner i benen och vidare i hela kroppen, vilket skapade balans. Detta gjorde i sin tur att organen kunde hitta tillbaka till sin balans och till sitt sätt att arbeta.

Människan består av kropp, själ och ande och kan inte bara lägga locket på och ta antidepressiva tabletter. Vi måste först gå till grunden av problemet för att sedan kunna komma vidare och för att uppnå den livskvalitet vi är värda. För att vi ska komma dit behöver vi arbeta med ett helhets tankesätt. På så vis kan vi få förståelse, förlåtelse och få komma vidare.
Andning, rörelse och coaching hjälper dig att komma framåt även om allt kanske känns hopplöst och mörkt.

Författare: Louice Jansson, Terapeut  

Dela gärna sidan!

Innan du lämnar!

Får du vårt Nyhetsbrev varje månad?

Du kan enkelt anmäla dig här - det är gratis!

Vi har mottagit din prenumeration - tack!

En användare med denna epost adress är redan registrerad

7999 Nyhetsbrev för Popup Builder

Registrera dig här!