fbpx
Meny Stäng

Inre kunskap vägen till högre medvetande

av Susanne Jönsson, Cert. Helhetsterapeut och lärare

Inre arbete och inre kunskap är en möjlighet att använda olika sätt, verktyg och tekniker för självreflektion och självkorrigering för att förändra din relation med dig själv och med omvärlden. Begreppet “inre kunskap” är en del av många andliga traditioner och psykologiska metoder, det inkluderar användning av olika verktyg såsom meditation, drömmar, medvetet skapande och mindfulness.

Allt inre arbete utgår från ditt hjärta. Vi bär alla all kunskap i oss, i vårt hjärta. Det handlar om att lära sig finna den, använda den och att lita på den. Genom att gradvis plocka fram och använda vår inre kunskap på ett klokt sätt, då blir vi visa. Att förena yttre kunskap med inre visdom och föra dem samman leder till andlig utveckling och till möjligheten att nå ett högre medvetande.

Högre medvetande och hjärtmedvetande – vad är det?

Det finns olika vägar att gå mot ett högre medvetande, eller hjärtmedvetande som är en annan benämning.
Högre medvetande eller hjärtmedvetande handlar om djup andlig kunskap, den nivå av kunskap som förr enbart var tillgänglig för speciellt utvalda personer.

Idag arbetar många öppet för att inspirera fler att öka sitt medvetande, syftet är att alla som önskar ska kunna nå ett högre medvetande eller hjärtmedvetande. Grunden i denna kunskap utgår från hjärtat, och det är därför många pratar så mycket om att leva från sitt hjärta – på riktigt.

Målet är en global medvetandehöjning och detta arbete går framåt, en bit i taget. Arbetet sker via det kollektiva medvetandefältet vilket göra att alla får en möjlighet att vara med, medvetet eller omedvetet.

Vill du vara en av alla som arbetar medvetet med detta så är du varmt välkommen att delta, på den nivå som du är nöjd med. Allt medvetandearbete utgår från våra hjärtan och steg 1 är såklart att hitta vägen dit.

Steg 2 är att aktivera din Merkaba.

Författare: Susanne Jönsson, Cert. Helhetsterapeut och lärare  www.helhetscentrum.se

Dela gärna sidan!