fbpx
Meny Stäng

Hur vet du att du lever i en destruktiv relation?

av Madeleine Magnusson, Coach

Gaslighting är något som är väldigt vanligt när du lever i en destruktiv relation. Gaslighting är en form av psykisk misshandel där information förvrängs, förvanskas eller utelämna eller där falsk information presenteras med avsikt att få motparten att tvivla på sina egna minnen, uppfattningar och sinneshälsa. En mycket obehaglig upplevelse. Själv var jag med om otaliga.

Du behöver inte fortsätta leva med detta, det finns en väg ut och första steget är att bli medveten om att detta är ett sätt att manipulera dig.

  • Du upptäcker att du inte kan göra som du vill. Din partner har åsikter om allt. Vad du gör, vem du träffar och hur du klär dig. Det kan vara att du bestämt att gå på en tjejträff och helt plötsligt får du inte, eller att det kommer 1000 frågor om vad ni ska göra på den träffen. Du blir erbjuden en ny bättre tjänst på jobbet, men din partner tycker inte att det är bra för dig. Det kommer frågor om vad gör du egentligen när du går på din träning? Din partner börjar detaljstyra dig och från morgon till kväll. Du får inte ha på dig vad du vill, eller sminka dig som du vill.
  • Dina känslor ignoreras eller manipuleras. Du öppnar dig och berättar om dina känslor men din partner fullständigt ignorerar dig eller förminskar dina känslor, eller säger att du känner fel.
  • Du känner dig mer och mer bedrövad för varje dag. Var uppmärksam på dina äkta känslor, de försöker säga dig något. Hur mådde du innan du träffade din partner? Känner du att du förlorar dig själv, din självkänsla har fått sig en rejäl törn och du upplever ett stort hål inom dig.

Känner du att du behöver hjälp? Jag erbjuder alltid ett första gratis möte, boka det redan idag

 

Författare: Madeleine Magnusson, Coach. www.madeleinemagnusson.se

Dela gärna sidan!