fbpx
Meny Stäng

Låga värden av näringsämnen försämrar sköldkörtelns funktion.

av Catarina Gullberg, Biopat /Naturläkare

Låg ämnesomsättning ger ofta en väldig trötthet.

Näringsstatus har en koppling till nivåer av sköldkörtelhormoner. Flera vitaminer, mineraler och aminosyror kan förutsäga hormonnivåer, enligt en ny studie.
En studie med 387 friska frivilliga ville ta reda på vilka näringsämnen som tydligast påverkar sköldkörtelvärdena. Forskarna använde sig av blodprover för att fastställa nivåer av näring och jämförde dessa med försökspersonernas hormonvärde.

Några av de viktigaste vitaminerna för högre sköldkörtelvärden visade sig i denna studien vara B-vitaminer och D-vitamin. Flera mineraler inklusive, järn, kalcium, selen och zink var också betydande näringsämnen. Till sist bekräftades att aminosyror (de minsta byggstenarna i proteiner) har en avgörande effekt för sköldkörtelns funktion.

Men det är inte helt enkelt.
För att kroppen ska kunna använda vissa av dessa viktiga B-vitaminer, måste de först konverteras till aktiva former. Det är ganska vanligt bland mina klienter, att det finns en svårighet att konvertera. Detta kan jag hjälpa till med att utreda och reglera, för en optimal sköldkörtelfunktion.

Författare: Catarina Gullberg, Biopat /Naturläkare  www.quantum.nu

Dela gärna sidan!