fbpx
Meny Stäng

Regndroppsmassage

av Britta Jakubenko, Friskvårdsterapeut

När kan man använda regndroppsterapi / regndroppsmassage?

Behandlingen är effektiv vid bl.a dessa besvär:

  • Återkommande virusinfektioner
  • Värk i axlar, nacke eller rygg
  • Huvudvärk
  • Sömnproblem
  • Fungerar som antioxidanter som renar kroppen
  • Frigör känslomässig stress

Själva behandlingen är en väldoftande, rogivande och balanserande behandling med eteriska terapeutiska oljor som läggs på under fötter och på ryggen med mjuka fjäderlätta rörelser. De eteriska oljorna kombinerar den lugnande och harmoniska beröringen med de härliga dofterna från oljorna som når våra sinnen.
Behandlingen lindrar fysiska spänningar och värk och allt eftersom hjärnan slappnar av så får även kroppen hjälp att slappna av. Varje behandling anpassas efter de oljor som just Du behöver.

Oljorna kommer från Young Living Essential Oils. De är terapeutiska och mycket varsamt framställda från färska växter. Varje olja innehåller hundratals viktiga näringsämnen som även ger andra positiva effekter för hälsan.

Regndroppsmassage / Regndroppsterapi som alternativ behandling, en artikel av Britta Jakubenko som finns på 7999 - Alternativguiden Regndroppsterapi
Regndroppsterapi är en underbart välgörande och avslappnande behandling med eteriska oljor från Young Living av högsta kvalité.

Vad är regndroppsterapi?
Regndroppsterapi består av en rad eteriska oljor som har höga antibakteriella egenskaper. Kombinationen av dessa oljor ger synergieffekter som angriper toxiska ämnen och bakterier som finns mellan ryggraden och musklerna.

Hur går en regndroppsterapi-behandling till?
Du ligger först på rygg och får en energibalansering där jag håller mina händer på dina fotsulor. Därefter masseras sju utav oljorna in med Vita Flex-tekniken under fotsulorna och reflexpunkterna för ryggraden.
Du får sedan lägga dig på mage och oljorna "droppas" en och en utmed ryggraden och masseras in med fjäderliknande strykningar, Vita flex-teknik.

Hur fungerar Regndroppsterapi?
Varje enskild eterisk olja har sina specifika terapeutiska egenskaper som tillsammans med de andra oljorna hjälper till att återställa balans i kroppen. När oljorna absorberas i ryggraden förstärks alla nerv- och motoriska funktioner. Ryggraden fungerar som en träffpunkt där alla nerver utgår ifrån, eller ansluter till, och kontrollerar funktionerna av våra organ, körtlar och andra system i kroppen. En Regndroppsterapibehandling är djupt avslappnande samtidigt som den är renande. Doften av oljorna påverkar även sinnet och känslorna.

Oljorna är kraftgivande gåvor från växtriket som verkar återställande på kropp, själ och sinne.
Vid regndroppsterapi används de eteriska oljorna Valor, Oregano, Timjan, Vintergröna, Basilika, Cypress, Mejram, Pepparmint och Aroma Siez.

Författare: Britta Jakubenko, Friskvårdsterapeut   www.sundochlycklig.se

Dela gärna sidan!