fbpx
Meny Stäng

Samtal eller terapi?

av Monika Josefsson, Samtalsterapeut

Kanske undrar du vad som är skillnaden mellan samtal och terapi.
Jag erbjuder ju både ock. Vad är vad egentligen?

Ovan ser du bilden jag har valt för att symbolisera samtal.
Ibland säger en bild mer än ord och just denna tycker jag ger en fin bild av vad samtal är, nämligen ett möte här och nu. Ett möte här och nu där något du funderar över och som behöver ditt fokus just nu får plats. Ett samtal som om du samtalade med en vän över en kopp té men med någon som kan se på situationen utifrån och vägleda dig till att finna nya perspektiv eller ett accepterande i det du funderar över. I ett konfidentiellt utrymme.

Vad är då terapi?
Det är ett lite längre arbete för att gå dig själv mer till mötes. I terapin ges du möjligheten att på djupet utforska det tema du väljer.

Jag är dipl. samtalsterapeut med psykosyntesen som bas samt dipl. mindfulnessinstruktör. Till mig kan du komma när du vill fördjupa din förståelse för dig själv, utvecklas och finna nya perspektiv på dig och din situation. När du helt enkelt vill och behöver hitta mer av dig själv för att du är viktig och du vågar.

Välkommen. Att upptäcka dig själv genom samtal eller terapi. På plats eller online. Ett samtal som behövs just idag, eller ett längre arbete för att gå dig själv mer till mötes. Vi börjar alltid förutsättningslöst med ett första möte och skräddarsyr vägen därifrån.

Författare: Monika Josefsson, Samtalsterapeut  www.peaceinmind.se

Dela gärna sidan!