Meny Stäng

Sök alternativa behandlingar

Denna sida handlar om alternativa behandlingsformer

Det finns en mångfald av alternativa behandlingar att välja på. Här hjälper vi dig att finna terapeuter och behandlingar utifrån kategori eller benämning.

Söker du information om traditionell sjukvård finner du den på 1177 - Vårdguiden

Behandlingskategorier

Hitta enkelt terapeuter och de behandlingsformer de erbjuder inom viss kategori.

Sök behandling  A-Ö

Här kan du söka på olika alternativa behandlingsformer och läsa mer om olika tekniker. Samtidigt ser du vilka terapeuter som erbjuder denna behandling.

TIPS! Du vet väl om att många alternativa behandlingsformer räknas som friskvård och är avdragsgill för din arbetsgivare som friskvårdsbidrag.
Läs mer om vilka aktiviteter och behandlingsformer som ingår samt vilka villkor som gäller på Skatteverkets hemsida

Sök behandlingsform på 7999 - Alternativguiden

Liva Vitae en samarbetspartner till 7999 - Alternativguiden

Behöver du hjälp till kostnaden
för din behandling?

Läs mer här

Kategorier

Sök alternativ behandling A-Ö

Vad är Alternativa behandlingar och Alternativmedicin

Alternativmedicin är det samlade uttrycket för behandlingsmetoder som inte ingår i den traditionella medicinen. Exempel på alternativa behandlingsmetoder är Homeopatmedicin, Ayurvedisk medicin, Healing, Blomstermedicin, Kinesisk medicin, Akupunktur och många fler.

Grundtanken är att kropp och själ påverkar varandra, och att lösningen till läkning och välmående redan finns inom oss. När vi ger kroppen den hjälp den behöver i form av rätt näring, träning och vila, ökar kroppens möjlighet att läkas. När sinnet får samma omvårdnad, på det sätt den behöver, då ökar också den emotionella välmåendet.

Måendet i din fysiska kropp kan påverkas av dina tankar, känslor och reaktioner, likväl som ditt emotionella mående påverkas av hur du behandlar din kropp fysisk. I alternativa behandlingsformer får klienten hjälp att hitta sambandet mellan fysisk och emotionell belastning.