fbpx
Meny Stäng

Sök behandling inom alternativmedicin

Denna sida handlar om alternativa behandlingsformer

Det finns en mångfald av alternativa behandlingar att välja på. Du får här hjälp att finna terapeuter och behandlingar utifrån kategori eller benämning.

Söker du information om traditionell sjukvård finner du den på 1177 - Vårdguiden

Behandlingskategorier

Här finner du enkelt terapeuter och de behandlingsformer som är vanligt förekommande inom en viss kategori.

Sök behandling  A-Ö

Du kan söka på olika behandlingsformer inom alternativmedicin, läsa mer om olika tekniker och se vilka terapeuter i din närhet som erbjuder denna behandling.

TIPS! Många alternativa behandlingsformer räknas som friskvård och är avdragsgill för din arbetsgivare som friskvårdsbidrag.
Det går att läsa mer om vilka aktiviteter och behandlingsformer som ingår samt vilka villkor som gäller på Skatteverkets hemsida

Sök behandlingsform på 7999 - Alternativguiden

Liva Vitae en samarbetspartner till 7999 - Alternativguiden

Behöver du hjälp till kostnaden
för din behandling?

Läs mer här

Kategorier

Sök alternativ behandling A-Ö

Vad är Alternativa behandlingar och Alternativmedicin?

Alternativmedicin är det samlade uttrycket för behandlingsmetoder som inte ingår i traditionell medicin. Det kan vara Homeopatmedicin, Ayurvedisk medicin eller Healing, Blomstermedicin, Kinesisk medicin samt Akupunktur med flera.

Grundtanken är att vår kropp och själ påverkar varandra. Lösningen till läkning och välmående finns därför redan inom oss. Ger vi kroppen den hjälp den behöver i form av rätt näring, träning och vila kan vi öka dess möjlighet att läka. Får vårt sinne får samma omvårdnad, på det sätt det behöver, ökar också vårt emotionella välmående.

Måendet i din fysiska kropp kan påverkas av dina tankar, känslor och reaktioner. Även ditt emotionella mående påverkas av hur du behandlar din kropp fysiskt. Vid en behandling inom alternativmedicin får klienten hjälp att hitta sambandet mellan fysisk och emotionell belastning.

Dela gärna sidan!